Home > Kopieerapparaat leasen of kopen

Kopieerapparaat

Een kopieerapparaat is niet meer weg te denken uit de “moderne” kantooromgeving. Je maakt nu snel en eenvoudig een kopie van een document. Dit was vroeger wel anders. Toen kopieerde men door alles over te schrijven. Men schreef zelfs in het klooster hele boeken over. Monniken waren er maanden mee bezig. Dat ‘monnikenwerk’ hoeft nu niet meer.
 

Het kopieerapparaat is uitgevonden door James Watt. De eerste kopietjes waren nogal bleek van kleur. In de 19e eeuw veroverde het kopieerapparaat een vaste plaats in het kantoor. In het begin kon men alleen nat kopiëren. Het papier werd in de machine behandeld met een vloeistof, waardoor het nat uit de machine kwam en eerst moest drogen. Deze kopieën waren ook slecht bewaarbaar. De tekst vervaagde, de vellen papier gingen makkelijk aan elkaar kleven, en de kopie werd onder invloed van dag- of zonlicht langzaam paars.
 

Het moderne Kopieerapparaat

Tegenwoordig heeft een machine veel meer functies zoals bijvoorbeeld kopiëren, scannen, faxen en printen en ook heel belangrijk voor kantoor de netwerkfunctionaliteit. Een kopieerapparaat kan ook binnen een organisatie een sociale functie hebben. Je ontmoet collega’s waarmee je kan netwerken.
 

Maar natuurlijk bedoelen we met de netwerkfunctie wat anders je kan gemakkelijk documenten inscannen en via het netwerk rondsturen of opslaan in foldermappen. Ook medewerkers van andere vestigingen kunnen via dezelfde machine heel eenvoudig documenten afdrukken.
 

Op MultifunctionalActie.nl kunt u een keuze maken uit een Ricoh of Sharp kopieerapparaat met verschillende toepassingen en lades.
 

Kijk gerust even rond, komt u er niet uit vraag dan advies aan een van onze adviseurs via 0318 - 55 11 22!